Free Video to JPG Converter

Videodan resim çıkartma programı indir

Elinizdeki bir videoyu resim dosyasına dönüştürmek istermisiniz? Kullandığım ve bildiğim en kolay video dönüştürme programının kurulumunu, kullanımını, ve indirme bilgilerini size anlatmak istiyorum.

Programın adı Free Video to JPG Converter’dir. Programın Türkçe arayüze sahip olması kullanım açısından size kolaylık sağlayacaktır. Üstelik ücretsiz olarak indirilmesi ve kullanılmasıda, programın en önemli özelliğidir.

Videodan resim çıkartma programı indir

Hakkında :

  1. Yazılım Geliştirici : DVDVideoSoft
  2. Uyumlu cihaz : Bilgisayar ve Laptoplar için
  3. Dosya boyutu : 27.3 MB
  4. Uyumlu işletim sistemi : Windows işletim sistemleri
  5. Dili : Türkçe
  6. Versiyonu : 5.0.58

Free Video to JPG Converter ne işe yarar ?

Bu program çeşitli video dosyalarını resim dosyasına, yani JPEG uzantılı dosyaya dönüştüren bir programdır. Ayrıca, bir video içinden istenilen saniyedeki yada istenilen karedeki resmi çekmenize imkan verir. Yada videoyu oluşturan tüm resimleri çıkartmaya yarayan bir programdır.

Desteklediği dosya uzantıları :

  • Video (*.mp4, *.avi, *.wmv…)
  • AVI (*.avi, *.ivf, ‘.div, *.divx)
  • MPEG (*.mpg, *.mpeg, *.mpe, *.ps, *.mp4, *.m4v)
  • WMV (*.wmv, *.asf)
  • WebM (*.webm)
  • Matroska (*.mkv)
  • QuickTime (*.mov, *.qt)
  • HD Video (*.ts, *.mts, *.m2t, *.m2ts, *.mod, *.tod, *.vro)
  • DVD Video (*.vob)
  • VCD Compact Disc digital video View CD (*.dat)
  • Mobile video (*.3gp2, *.3gpp, *.3gp, *.3g2)
  • DVR-MS (*.dvr-ms)
  • FLV (*.flv,*.f4v)
  • AMV (*.amv)
  • RealVideo (*.rm, *.rmm, *.rv, *.rmvb)
  • Theora (*.ogg, *.ogv, *.ogx)
  • MXF (*.mxf)
  • WTV Windows Recorded TV Show (*.wtv)
  • DV Digital Video (*.dv)
  • GIF (*.gif)

Kurulum :

Programı indirdikten sonra rar dosyasından yükleme dosyasını çıkartın ve çift tıklayarak çalıştırın. İlk olarak dil seçeneği gelecektir. Buradan “Türkçe” seçeneğini seçin ve “Tamam” butonuna basın. Çıkan penceredeki kutucukları boş bırakın (işinize yarayacak seçenek olmadığından). İleri butonuna bastıktan sonra kurulum tamamlanır.

Programı açtığınızda karşınıza şu görüntü çıkar :

videodan resim çıkartma programı
videodan resim çıkartma programı

Yukarıdaki resime göre programın nasıl kullanıldığını derinlemesine anlatalım :

Nasıl kullanılır?

Programın sol orta kısmındaki “Dosyalar Ekle” butonuna basarak açılan pencerede, resim dosyasına dönüştürmek istediğimiz videoyu buluyoruz. Hemen bu butonun sağında bulunan “Kaldır” butonu, yanlışlıkla başka bir videoyu ekleme ihtimaline karşı, seçili olan videoyu iptal etme yada kaldırma işlemini yapar. Bu butonların diğer tarafında yani sağ orta kısımdaki yukarı ve aşağı yönlü ok simgeli butonlar ise, birden fazla video eklemeniz durumunda videolar arasında yukarı aşağı geçerek çevirmek istediğiniz videoyu seçmenizi sağlar. Tabi bunu mouse’lada yapabilirsiniz.

Orta kısımda bulunan “Çıkart” adlı çerçevenin içindeki seçeneklere gelelim :

En sol kenardaki seçenek “Her (Çerçeveler)” yazan kısımı seçersek, kutuya hangi rakamı yazarsak, o kadar çerçeve atlayarak videodan resim çıkartır. Örneğin ; Elinizdeki videonun her 1 saniyesinin içinde muhtemelen 23, 25 yada maxsimum 29 FPS, yani 29 adet çerçeve yada daha açık konuşacak olursak 29 tane resim vardır. Muhtemelen de en çok kullanılan çerçeve adeti 29 dur. Sizin videonuzun her 1 saniyesinin içindeki 29 adet resimden kaç tanesini sırasıyla almasını burada belirtebilirsiniz. Eğer 5 rakamı yazarsanız, 29/5 = 6 adet resimden bir tanesini çıkar demiş oluyoruz. Toplam 1 dakikalık bir video ise 29×60=1740 resimden , sırasıyla her 6 tanesinde bir resim çıkar demiş oluyoruz. Sonuçta bize 1740/6= 290 adet resim çıkaracaktır. Benim tavsiyem bu çerçeve olayını seçmek yerine bir yan kenarındaki saniye bazında resim çıkarma seçeneğini seçmenizdir. Çünkü 290 tane resim arasında birbirine benzeyen çokça resim çıkacaktır. Oysa diğer seçenek ile 1 saniye için sadece 1 resim çıkartmasını söyleyerek daha benzersiz resimler seçebilirsiniz. Tabiki bu kullanım amacınıza göre değişebilir. Gelelim diğer seçeneğe :

“Her (Saniyeler)” seçeneğini seçerseniz, Video içindeki saniyeler arasında, hangi saniyelerdeki resimleri çıkartmak istediğinizi belirlemiş olursunuz. Yani o kutuya 3 dersek, her 3 saniyede 1 adet resim çekerek çıkartır. Burada ideal olan rakam her 1 saniyedir (Videonuz çok uzun olsa da en iyi seçenektir). Bir diğer seçeneğe gelelim :

“Toplam (Video’dan çerçeveler)” seçeneği video içinden kaç tane resim çıkartmak istediğinizi belirtir. Mesela “videodan sadece 50 adet resim çıkar, başka istemiyorum” derseniz, bu seçeneği seçebilirsiniz. Bu seçeneği ben pek kullanmıyorum çünkü seçmek istediğim resimlerden bazıları, videonun kalitesine görü düşünürsek istemediğim bozuklukta olabilir. En iyisi bence ortadaki seçenektir. Her saniye için 1 resim en iyi ayar olacaktır.

“Her çerçeve” adlı en sağdaki seçenek ise videonun içinde bulunan tüm resimleri çıkartmasını sağlar.

Alt kısımdaki seçeneklere bakalım :

“Şuraya kaydet” seçeneği, çıkartılacak olan resim dosyalarının nereye kaydedileceğini belirlemenizi sağlar. En kolay olan ayar Masaüstü seçeneğidir. Resimleri bir klasörün içinde masa üstüne çıkartmak sizin işinizi kolaylaştıracaktır. Bunu yapmak için sağ alt kısımdaki 3 nokta yan yana simgeli butona tıklayın ve kaydedilecek yeri belirleyin. Eğer bu klasörü ayarlamayı unutarak bir çevirme işlemi yaptıysanız, “nereye kaydetti acaba” dersiniz. Bu durumda, üzerinde klasör simgesi olan sağdaki butona tıklayarak resimlerin kaydedildiği yeri kolayca bulursunuz.

En alttaki iki butondan biri “Seçenekler” diğeri ise “Dönüştür” butonudur. Dönüştür butonu kısaca dönüştürme işlemini başlatmanızı sağlar. Seçenekler butonuna gelelim :

Seçenekler butonuna bastığınızda çıkan ekran şu şekildedir :

seçenekler
seçenekler

Yukarıdaki resime göre anlatmaya devam edelim :

İlk iki seçenek pasif durumdadır. Bu iki seçenek ile beraber üçüncü seçenek olan “Sesleri etkinleştir” seçeneği konusunda açıkçası ben de nasıl aktif olur, ne işe yarar bilemedim, ve işime yarayan bir seçenek te olmadığı için merak etmedim. Bu yüzden o ilk üç seçenek ile ilgili bilgileri veremeyeceğim. Diğer seçeneklere gelince :

“Tamamlandığında bilgisayarı kapat” Bu seçenek eğer acil bir işiniz çıktıysa ve çevirme işlemi bitince bilgisayarın kapatılmasını isterseniz seçebileceğiniz bir seçenektir.

“Çıktı dosyasında alt dosyalar oluşturmak” seçeneği ise bir kaç adet videoyu JPG dosyasına dönüştürmeyi seçtiyseniz, çıkardığınız resimleri klasörleyerek birbirine karışmamasını sağlar. Her videonun klasörü ayrı bir isimle adlanır.

Diğer seçeneklerden “Dil” seçeneği anlayacağınız gibi programın dilini değiştirmenizi sağlar. “Tema” seçeneğinde varsayılan olarak bir tema yoktur, yani Default seçeneği dışında bir tema yoktur. İleride bir tema çıkarsa yada bir şekilde arayüz konusunda başka bir görünüm ihtiyacı doğarsa, buradan temayı değiştirebilirsiniz. En alttaki “Log report” butonu ise işlemlerinizin kaydını tutar ve rapor haline getirir. Neler yapılmış diye merak ederseniz buradaki buton ile tüm kayıtları rapor şeklinde çıkartabilirsiniz. Hepsi bu kadar bol şans.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir