Ücretsiz ön muhasebe programı tavsiye listesi

Ücretsiz ön muhasebe programı tavsiye listesi

Muhasebecilerin çok fazlaca para ödedikleri ünlü yazılım markalarının dışına çıkmak isteyenlerin olduğunu biliyorum. Herkes te bilir ki eğer bir yazılım iş dünyası ile alakalı ise onu ücretsiz kullanmak sadece hayal olarak kalacaktır. Ancak bunu bilmemize rağmen ön yargılı davranmayarak ücretsiz muhasebe programlarını tek tek değerlendirdim ve tavsiye niteliğinde bir liste haline getirerek ihtiyacınızın karşılanması için bir veri ortaya koydum.

MuhasebeEx.

En başta size tavsiye edebileceğim ücretsiz ön muhasebe programı MuhasebeEx olacaktır. Ben kendim bizzat bilgisayarıma kurdum kullandım ve değerlendirmelerime göre en kolay kullanılabilen ve kafa karıştırmayan arayüzü ile ücretsiz ön muhasebe programı arayanlara ilk tavsiye edebileceğim yazılım kesinlikle MuhasebeEx olduğuna karar verdim. MuhasebeEx yazılımını indirmek için tıklayın.

“Ben bunu kullandım, tavsiyeniz için teşekkür ederim, ama bu yazılım benim tarzım değil” diyen olabilir. Siz de böyle düşünüyorsanız ikinci önereceğim yazılım, Nanosoft olacaktır.

Nanosoft Verim Free.

Bu yazılım da MuhasebeEx gibi ücretsizdir ancak, onun sahip olduğu butonlu ve sade görünümlü arayüz bu programda daha karmaşıktır. Butonların metin linkli olan kısımlarının dışında, sunum ekranı kafa karıştıracak bir sıralama ile dizayn edilmiş diye düşünüyorum, ve bu nedenle diğer muhasebe programları ile kıyas ettiğimde ikinci sırada tavsiye edebileceğim bir yazılım olduğunu söylemek istiyorum.

Turkuaz.

Turkuaz, görünüm olarak kafa karıştıran bir yapıda değil ancak, arayüzü eski Windows XP işletim sistemlerinde gördüğümüz pencere çerçevesi ve görünümü ile, eski bir yazılım havası veren bir muhasebe yazılımı olarak halen gözükmektedir. Bu da güncelleme ile ilgili yeterli çalışmaların yapılıp yapılmadığı sorularını akla getirdiği için web sitesine bakmak istedim. Web sitesinin vasatın altında bir düzeninin olduğunu ve yardım sayfalarının açılmadığını da göz önünde bulundurarak ilerisi için umut vermeyen bir fikir oluştu ve bu yazılımı diğerlerine göre yazılımın geneline bakarak üçüncü sırada tavsiye etmeye karar verdim.

Aaro.

Bulut tabanlı ücretsiz ön muhasebe programı kullanmak isteyen muhasebeciler için geliştirilmiş özel bir yazılımdır. Programı kullanmak için öncelikle aaro.com web adresinden ücretsiz deneme butonuna tıklayarak bir kayıt yaptırmalısınız. Bu işlemler sonrasında programın arayüzünü çevrimiçi kullanmaya başlayabilirsiniz. Aaro ön muhasebe programı bir çoğuna göre farklı bir yöntemle çalışır. Uzak masaüstü bağlantısı kulanarak her yerde çevrimiçi kayıtlarınıza ulaşmanız için bir bulut sunucu (cloud server) kullanır. Bilgisayara yükleyebileceğiniz bir yazılım indirmeden sadece internet üzerinden veri girişi yapmanızı sağlar. Kullanımı oldukça basittir ve içinde yapabileceğiniz çok sayıda seçenek te mevcuttur. Örneğin gelir gider takibi, stok takibi, Çek senet kayıtları veya kasa tutma gibi bir çok işlemi tek bir sayfadan kontrol edebilirsiniz. Programın artı yönü online kullanılması ve muhasebe kayıtlarının tümünü bulut server üzerinde saklamasıdır. Eksi yönü ise internet bağlantısı olmayan bir yerde sıkıntı yaşayabilmenizdir. İnternetten muhasebe programı kullanmak isteyenler için tavsiye edebileceğim bir programdır.

Bilsoft.

Hem ücretli hem de ücretsiz sürümü olan, ikisi arasında veri kaybı olmadan geçiş yapabileceğiniz çok değerli bir muhasebe programıdır. Programın avantajlarından birisi, barkot okuma desteğinin olması sayesinde stok takibi yapılabilmesidir. Programın arayüzünde en çok kullanılan işlemleri büyük butonlar ile öne çıkartan bir tasarım yapıldığı için kullanımı kolaydır. Windows işletim sistemlerinin tümünde kurulabilir. Cari hesaplar, Stok kartları, Taksit takibi, Satış yapma, Faturalandırma, Kasa tutma, Teklif verme ve sipariş verme özelliğinin olması Bilsoft’u diğer muhasebe programlarından ayıran en önemli özellikleridir. Uzun vadede program değiştirmeden kullanmak isteyen muhasebeciler için Bilsoft ücretsiz ön muhasebe programını tavsiye ederim. Bir çok muhasebeci ücretsiz sürümü kullandıktan sonra ücret ödemeye değecek olan ücretli sürüme geçmişler ve oldukça memnun kalmışlardır. Programın en önemli özelliklerinden biri de çevrimiçi veya telefonla destek alabilmenizdir. Bu sayede programda yapabileceklerinizi daha fazla geliştirebilirsiniz.

Daha başka muhasebe yazılımlarına bakmak istermisiniz ?

Aslında ücretsiz muhasebe işlerinizi görecek daha fazla yazılım var ancak tavsiye edebilmek için içlerinden birkaç tanesini seçmem gerekirdi diye düşünüyorum. Bu üç yazılım dışında başka muhasebe programları hakkında bilgi almak isterseniz, En çok kullanılan muhasebe programları listemize de bakabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir