Google’da üst sıralara çıkmak için aldığınız domain bir kaç kelimeden oluşacağı için filtreye takılması söz konusu olabilir. Yani bu şu demektir : İlk domaini açtığınızda ilk sayfaya çıkmanıza rağmen zamanla gerilere doğru düşersiniz. Bu sizin web sitenizin sadece arama motorları için aldığınızı ve yaptığınızı Google’a düşündürtmenizden dolayıdır. Peki bunu nasıl aşacaksınız ?
- Konu : Sabit ana sayfası ile doğru website inşaa etme yöntemi
- İçerik konuları :
- sitemap ve web site ayarları
Öncelikle web sitenizin ana sayfasını sabit bir sayfa yaparak bu sayfada domain ile ilgili en iyi konu anlatımınızı yapmanızı öneriyorum. Bu sayfada bir adet H1 4 adet H2 ve 6 adet H3 tagı olmalıdır. Bu taglarda domain adı ile ilgili ama aynı olmayan kelimeler üretmelisiniz. Burada spama düşecek hırsa girerek anahtar kelimeleri zorlaştırmanıza gerek yoktur. Farklı olmayı deneyin. Herhangi bir yerden kelime almayın. Bir örnek olsun diye bir hiyerarşi yapacağım, bu konuyu daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır.
Web sitemizin sabit ana sayfasının adı domain adı ile aynı olsun. Yani yukarda seçtiğimiz kelime üzerinden devam edecek olursak kelimemiz “en iyi domain fiyatı” idi ana sayfamızın başlığı ve H1 tagı bu kelime olmalıdır. Burada kelimelerin baş harflerini büyük yapabilirsiniz. Bir liste halinde devamına bakalım ;
- Site başlığı : En iyi Domain Fiyatı.
- H1 tagı : üstteki ile aynı olsun.
- Bir miktar açıklama yazısı yazın.. Mesela : (En iyi domain fiyatı arayanlara özel yaz kampanyalarımız var ! kampanya hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın… ) Bu gibi bir yazı yazabilirsiniz.
- H2 tagı : Yukardaki işlemlerden sonra bir H2 tagı ekleyin ancak bu tagda sadece bir tane kelimeyi ortak alın diğer kelimeler farklı olsun. Mesela : “Yeni domain fiyatları” iyi bir H2 tagı olabilir. Burada domain kelimesini H1 tagından aldık diğer kelimeleri ise farklı kullandık.
- Hemen bu tagın altına bir açıklama yazacağız. Burada iki paragraftan kısa solmayan bir açıklama yaparak yukardaki şekilde devamını okuyun diye bir bağlantı açarak konu ile ilgili başka sayfaya yönlendirin.
- Eğer H2 tagı içine alt konular açacaksak (ki açmalıyız…) bunları en az 2 adet olmak suretiyle peş peşe ve her ikisi içn de kısa açıklamalar yaparak yazmalıyız. Ortak kelimeyi burda da kullanmanızı unutmayın. Mesela : “2017’deki domain kampanyalarımız” birinci tag olsun. İkinci tag ise “Türkçe domain kampanyalarımız” olsun. Her ikisinin de hemen altına başlığı açıklayan bir paragraf yazı veya daha fazla da olur ve sonuna da daha detaylı açıklama için bir devamını okuyun bağlantısı koyun.
- Diğer H2 taglarını da yukardaki aynı mantık ile ekleyerek ana sayfamızı inşaa edelim.
Görüldüğü gibi ana sayfamızı detaylı anlattım. Çünkü bu gibi kelimelrde ilk sıraya çıkmak istersek ana sayfamızın sabit olması ve domain adını tam manasıyla anlatan özet konuların barınacağı yazıların olduğu bir yer olmalıdır.
İkinci önemli olan konu da sitemap ve web site ayarlarıdır
Eğer böyle bir domain ile arama sonuçlarında üst sıralara çıkmak isterseniz ya hiç sitemap kullanmayın yada sitemap içinde sayfalarınızın güncelleme tarihini göstermeden bir sitemap hazırlayın. Yani sitemap dosyasında sadece url’ler bulunsun diğer unsurlar hiç olmasın… Peki bu neden önemli : Şöyle ki… WordPress gibi sistemlerde özellikle yeni bir yazı yazıldığında sitemap dosyasında hem yeni açılan yazının bağlantısına bir tarih eklediği gibi sitenin ana sayfasının da tarihini güncelemektedir. Oysa biz sabit bir sayfa kullanacağımız için ana sayfamıza yeni bir yazı eklemememize rağmen site haritasında güncellenmiş olması Google arama motorunun bu sayfaya uğradığında herhangi bir değişiklik görememesi sonucunda filtreye takılmasına neden olacaktır. Bu belki ik gelişinde olmasa da kısa zamanda olacaktır. Bunu yaşayanlar çoktur. Yukarda anlattığım bu iki püf noktası çok önemlidir. Bu şekilde inşaa edeceğiniz web siteniz kesinlikle arama sonuçlarında üst sıralara çıkacaktır. Burada bir dip not daha eklemeliyim. O da Web sitenizi Google web yönetici araçlarına bir kere kaydettirdikten sonra bir daha bu sayfada herhangi bir işlem yapmamanızı şiddetle tavsiye ediyorum. nedir bunlar : 404 sayfalarını kaldırma, Google gibi getir aracını kullanma, sitemap dosyasını yeniden gönderme, domain ile ilgili ayarları değiştirme. vs… Bunları değiştirmeyin ve bir de web sitenizde bir düzen tutturun ve bunu da hiç değiştirmeyin. Seo gibi konulara takılarak yapacağınız her yeni değişiklik arama sıralamanızı olumsuz etkiler bunu unutmayın. Siztenizi bir kere ayarlayın ve bir daha ayarları ellemeyin. Zamanla herşey olumlu olacaktır sabırlı olun.