movavi

Movavi PowerPoint slaytı (sunuyu) videoya çevirme programı

Movavi, cep telefonlarına uygun slayt yapma, sunum hazırlama ve slaytı videoya çevirme gibi bir çok özellikleri olan programdır. Bir slayt yapma programından çok ötesini içinde barındıran video editleme çeşitleri ile size bir çok konuda yardımı olacak seçenekleri sunar.

Ayrıca PPT uzantılı dosyaları AVI, MP4, MOV, WMV, FLV, SWF türlerine dönüştürme yapar. PowerPoint ile hazırladığınız sunu dosyasına bununla ses veya müzik ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız slayt dosyasını internet üzerinde paylaşmak için bu yazılımı kullanarak internette kabul görülen MP4 + OGV veya WEBM video türüne dönüştürebilirsiniz. PowerPoint yüklü olmayan bilgisayarlarda sununuzu gösterebilmek için onu videoya dönüştürebilirsiniz.

Movavi PowerPoint slaytı (sunuyu) videoya çevirme programı.

Hakkında:

  • Yazılım Geliştirici : Movavi
  • Uyumlu cihaz : Bilgisayar ve Laptoplar için
  • Dosya boyutu : 27 MB
  • Uyumlu işletim sistemi : Windows (XP,Vista,7,8,10)
  • Dili : İngilizce
  • Sürüm : Deneme
  • Fiyat : Kişisel lisans 92.95 TL Ticari lisans 184.95 TL
  • Satın alma : www.movavi.com
  • Dönüştürülecek dosya türleri : PPT + POT + PPS + PPSM + PPSX + PPTM + PPTX + POTX + POTM
  • Dönüştürebildiği video türleri : MP4 + WMV + MPEG1 + MPEG2 + MKV + MOV + AVI + DVD + XVID + DIVX + AVC + VCD + SVCD + FLV + SWF + 3GP + 3GPP + 3G2 + 3GPP2 + M2TS + QT + HTML5 + OGV + WEBM

Movavi ilk olarak 7 günlük ücretsiz deneme sürümü ile indirilebiliyor. Lisanslı full sürümü satın almak için yaklaşık 93 TL ödeme yaparsınız. Eğer PowerPoint kullanarak sürekli sunum hazırlıyorsanız, slayt yaptıktan sonra o dosyayı cep telefonuna kaydedebilmek, ve akıllı telefonlarda açılmasını kolaylaştırmak için MP4 uzantısına çevirmenize, ve bu slayt dosyasını her gittiğiniz yerde izletebilmenize imkan sağlayan Movavi video editor, bu ödemeye deyecek başarısı olan ve her zaman kullanabileceğiniz bir programdır. Türkçe arayüzü olmaması bir dezavantaj gibi görünüyorsa da size nasıl kullanıldığını anlatan bir yazı hazırladığımız için bu anlatımı kullanarak programı kolayca kullanabilirsiniz.

Kurulum:

Movavi programının yükleme dosyasını indirdikten sonra çift tıklayarak kuruluma başlayın.

movavi kurulum
movavi kurulum

İlk çıkan ekranda dil seçeneğini seçeceksiniz. Varsayılan dil seçeneği “İngilizce”‘dir. Türkçe arayüzü olmadığı için “İngilizce” seçili şekildeyken “Next” butonuna basın ve sıradaki ekran açılsın. Sonraki aşamada Movavi programının kurulumu için yine “Next” butonuna basalım. Bir sonraki sayfada Movavi sözleşmesini kabul etmeniz için üstteki “I accept…” diye devam eden kutuyu seçerek yine “Next” diyelim. Daha sonraki sayfada dosyaların nereye kurulacağını gösteren pencere açılır, burada herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek yoktur, “Next” butonuna basın ve kuruluma devam edelim. Bir sonraki ekranda nihayet yükleme penceresi açılacak, burada “Install” butonuna basarak programın kurulumunu yapması için biraz bekleyin. En son pencerede ise “Finish” butonunu göreceksiniz. Kurulumu tamamlamak için ona bastığınızda bilgisayarınıza kurulum tamamlanmış olur ve açılır.

Movavi sunuyu slayta çevirme programını kullanmayı bilmiyorsanız şimdi size kullanımı hakkında geniş bilgi vermek istiyorum.

Nasıl kullanılır ?

Program ilk açıldığı zaman deneme sürümü olduğunu üst kısmındaki “7 Days Trial Version” yazısından anlayabilirsiniz. Bu programı Full sürüm yapmak için satın alma işlemi yaparsanız daha uzun süre kullanabilirsiniz.

İlk açılışta karşınıza şöyle bir ekran çıkacak :

movavi
movavi

Yukardaki resimde gördüğünüz ekranda ;

1) “Input and output settings” yazılı olan alandaki, üstteki ilk “Browser” butonuna tıklarsanız, dönüştürmek istediğiniz slayt dosyasını seçmenizi sağlar. İkinci “Browser” butonu ise dönüştürülen videonun nereye kaydedileceğini belirlemenizi sağlar. Kolaylık olsun diye alttaki butona “Masaüstü” seçeneğini seçmeniz kaydedilecek dosyayı masaüstünde kolayca bulmanızı sağlar.

2 ) “Presentation settings” yazılı olan ikinci sekmedeki seçeneklerde, kaydedilecek olan slayt sunu dosyasının çözünürlüğünü belirlemenizi sağlayan ayarları yaparsınız. Ben bu ayarları biraz daha yüksek olması için “720×576 DVD PAL” seçeneğini seçmenizi öneriyorum. Ancak bu sunum dosyasını daha büyük ekranda yani sadece laptop ve bilgisayarlarda göstermek amacındaysanız, daha kaliteli görüntü olması için en azından “1024×768 WXGA” veya daha üstü olan diğer “1868×860 MaxSize” seçeneklerinden birini seçmenizi öneririm. Burdaki seçenekleri seçerken amacınız ne ise ona göre yapmalısınız. Eğer bir internette paylaşım yapmak isterseniz büyük çözünürlük olan sunum dosyasını internete yüklemek çok uzun olacağı için daha küçük boyut tercih edersiniz. Yani bu tercih “kaliteli mi olsun” yoksa “küçük boyutta olsun da internete atayım” tercihlerinden birini yapmak için kullanacaksınız.

Hemen bu sekmenin bir altındaki “Advance slides” seçeneği ise yapacağınız videonun içine ekleyeceğiniz slaytlar arasında kaç saniyelik bekleme süresi olacağını seçeceğiniz alanlar var. Üstteki “manually” her slayt arasındaki saniyeyi eklerken kendiniz belirlemenizi sağlar. “automatically” tek sefer bir saniye belirlediğinizde her slayt sunumu arasındaki geçiş saniyelerini aynı yapar, bir daha uğraşmassınız. Son seçenek ise eğer slaytlar arasında bir geçiş yapmak istemesseniz yada sadece tek bir slayt dosyası varsa o zaman bu seçeneği seçin.

3 ) “Audio settings” yazan sekmede slayt videosu için ses dosyası eklemek istediğinizde hangi ses aygıtını seçeceğinizi ve ses formatını seçmenizi sağlar. Bu ayarlar varsayılan olarak kapalıdır. Eğer bir ses eklemek isterseniz o durumda açabilirsiniz. Yok eğer ses dosyası zaten sunumda varsa bu işareti kaldırın.

4 ) “Converter settings” yazılı olan sekmede slayt dosyanızın hangi formata çevrilmesini istediğinizi belirlemeye yarayan seçenek kutusu var. Burdaki seçeneklerde hem video formatını hemde bunun hangi cihazlarda oynatıldığını resimli şekilde görebileceğiniz seçeneklerden birini seçin. Hemen bunun bir altında “Settings” seçeneğini göreceksiniz. Bu ayarlar programın yükleme ile alakalı ayarlarını yapabileceğiniz pencereyi açar. Ayarlar seçeneğinde çok kafa karıştıracak bir ayar yok. Üstteki alanda video ayarlarını değiştirebilir, aşağıdakinde ise ses ayarlarını değiştirebilirsiniz. Bu ayarları diğer seçenekleri anlatırken tek tek anlatmıştık, burada sadece son ayar bölümü olduğu için bir değişiklik yapmak isterseniz kurcalayacağınız pratik yerdir. Ayarlarınız tam ise bu pencereyi kapatın ve PowerPoint slayt dosyasını videoya çevirmek için hazır olun.

Slaytı videoya çevirme:

PowerPoint dosyasını Videoya çevirme işlemi için son aşamayı yani ekranın alt kısmındaki “Convert” butonuna basmanız gerekecektir. Programın kullanımı bu kadar kolaydır. Uzun vadede slayt işi ile ilgileniyorsanız mutlaka bu programın full versiyon sürümünü satın almanızı öneriyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir