Phototheca programını indirdiğinizde deneme sürümü olarak yükleniyor. Deneme sürümünde programa resim yükleyemiyorsunuz. Bunu yapmak için lisans anahtarı satın almalısınız. Lisansın satış fiyatı 19,95 dolardır. (Ödeme yöntemlerinde Paypal, Visa, MasterCard, American Express ve Discover ile yapabileceğiniz gibi, kredi kartından veya paypaldan da yaparak satın alabilirsiniz.) Bunun için programın üst menüsündeki “Help” linkine tıkladığınızda açılan mini ekranda “Register Phototheca” yazan kısma tıklıyorsunuz, burada karşınıza ödeme penceresi açılacaktır.
Resim albümleriyle slayt yapma programı indir.
Hakkında :
- Programın adı : Phototheca
- Yazılım Geliştirici : Lunarship Software
- Uyumlu cihaz : Bilgisayar ve Laptoplar için
- Dosya boyutu : 24.7 MB
- Uyumlu işletim sistemi : Windows işletim sistemleri (XP,Vista,7,8,10)
- Dili : İngilizce
- Lisansı : Ücretli
Phototheca nasıl kullanılır ?
Programın hızlı slayt hazırlama özelliği bulunduğu için, öncelikle o kısımdan başlamak istiyorum. Üstteki menülerde “Photos” linkine tıkladığınızda içindeki bağlantılardan, “Run Slideshow” linkine tıklayın, ve slayt yapmak için hangi resimleri eklemek istiyorsanız onları resim galerinizden yada bilgisayarınızdan bularak bu alana getirin. Seçtiğiniz resimleri düzenlemek isterseniz programın alt kısmındaki düzenleme butonlarından bunu yapabilirsiniz. Bu alanda resmi döndürme, resim kalitesini değiştirme, resimin üstüne yazı yazma, slayt için kapak resmi hazırlama, duvar kağıdı yapma gibi çok çeşitli seçeneklere ait butonlardan faydalanabilirsiniz. Slaytı, kaydetme tuşu ile yada klavyedeki ctrl+s kombinasyonu ile kaydedebilirsiniz. Şimdi programın arayüzündeki butonlar ne işe yarar bakalım :
Üst menü :
Üst kısımdaki menüdeki ilk seçenek “File” linkidir.
File
Bu link yeni dosya açmanızı, yeni albüm hazırlamanızı, akıllı yada canlı albüm hazırlama seçeneklerini size verir. Ayrıca, daha önce hazırladığınız slayt sunumlarını buradan programın içine aktarabilir, yada hazırlanmış olan slaytınızı bilgisayara yedekleyebilirsiniz.
Edit
Bu kısım klavye kısa yollarının olduğu alandır, kopyala, yapıştır, kes gibi araçlar burada eklenmiştir. Ayrıca resim bulmak için buradaki “Find” linkine tıklayabilir, yada klavyeden F3 tuşuna basabilirsiniz. Ve son olarak programın ayarlarını yapabileceğiniz “Settings” linki de bu sekmenin altındadır. Programın ayarlarına girmeden kısaca deyinmek istiyorum. Ayarlar penceresi açıldığında halihazırda olan en kullanışlı şekilde seçilmiş olarak karşınıza çıkacaktır. Ben bu ayarları değiştirmeden kullandığım için fazla bir yazı yazma gereği duymadım. Ancak buradaki ayarlarda aynı resimlerden varsa bunların fazlasını silmeye yarayan projelerin gösterilip gösterilmeyeceğini ayarlayacağınız, internetten resim çağırmak için kulanacağını, ve sosyal paylaşım sitelerinin simgelerinin gözüküp gözükmeyeceğini ayarlayabiliyorsunuz. Bence hiç dokunmadan bu alanı pas geçelim.
Photos
Bu alandaki linklerden birincisi saat ze tarih ayarını yapacağınız linktir. İkinci ve üçüncü seçenek resim döndürme ayarı ile alakalıdır. “Flag” seçeneği ise bir resimi aklınızda tutmak için işaretleme yapmanızı sağlar. Bir alt kısımda “Run Slideshow” butonunu göreceksiniz. Bu buton ile slayt yapma sayfasındaki resimlerin bir sunum oluşturmasını sağlamak içindir. Bastığınızda slayt gösterisini göreceksiniz. “Set as Wallpaper” seçeneği duvar kağıdı hazırlamanıza yarayan pencereyi açar. “Move to Trash” seçeneği hazırladığınız slayt gösterisini siler ama resimleri silmez. “Delete from disk” seçeneği ise resimleri de siler.
Eventler kısmını pas geçiyorum çünkü kullanmadığım pek işime yaramayan bir alandır. Help kısmında zaten adından da anlaşılacağı gibi yardım menüleri vardır. Ancak İngilizce biliyorsanız bu alan size yarayacaktır, bilmiyorsanız zaten sadece programı satın almak için ilk kullanımda yarar.
Soldaki butonlar :
Sol kenara uzun uzadıya değinmeyeceğim her biri zaten kullandıkça işe yaradığını gördüğünüz butonlardır. Kısaca değinmek gerekirse; “Library” alanındaki seçeneklerde en üstteki “events” alanı olayları görebileceğiniz pencereyi açar, “Photos” resimleri açar, “Calendar” slayt için bir takvim eklemeye yarar, “Timeline” butonu zaman çizelgesini gösterir, “Protected” seçeneği ise sunumunuzun şifrelenip korunmasına yarar.
Hemen altındaki “Recent” alanındaki butonlar slayt çağırma seçenekleridir. Bir altındaki “Albums” seçeneği ise, resim albümü yaparsanız bu albümlerin isimlerini burada sıralar ve kolayca albümlere erişmenizi sağlar. En alttaki “Web” seçeneği ise Flickr, Google Picasa, Facebook ve Twitter sayfalarınızdaki resimleri bu programa aktarmanızı sağlar.
Programı kullanarak daha iyi öğrenebileceiğiniz hatırlatırken, aklınıza takılan kısım hakkında yorumlardan soru sorabileceğinizi söyleyerek yazımı sonlandırıyorum.